Balaban Kebabı Tarifi (Eskişehir Mutfağından Güzel Bir Lezzet)

Katılım
2 yıl 3 ay 5 gün
Mesajlar
17,990
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11002

Malzeme Listesi

  • DOMATES SOSU İÇİN
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı su
  • KÖFTE İÇİN
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı bayat ekmek içi (ince çekilmiş)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet soğan (orta boy, küçük küpler halinde doğranmış)
  • ÜZERİ İÇİN
  • 1 su bardağı yoğurt (çırpılmış)
  • 4 yemek kaşığı tereyağ (eritilmiş)
  • 2 ade ttırnak pide (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı et suyu (pidelerin üzerine dökmek için)
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates (halka kesilmiş)

Yemeğin Yapılışı

Adım1

Geniş bir kasede kıyma, bayat ekmek kırıntıları ve ince doğranmış kuru soğanları, tuz ve karabiber ile iyice yoğurun.

Adım2

Ceviz büyüklüğünde yassı yuvarlak köfteler yapın ve kızgın döküm tavada kızartın.

Adım3

Biber ve domatesleri de köfteleri pişirdiğiniz tavada dışı közlenmiş görüntü alıncaya kadar pişirin.

Adım4

Domates sosu için, tereyağını bir tavada eritin. Üzerine salça, toz şeker ve tuzu ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Suyu üzerine ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Adım5

Küp doğranmış tırnak pideleri servis edeceğiniz tabağa alın.

Adım6

Üzerine önceden ısıtılmış et suyunu dökün.

Adım7

Çırpılmış yoğurdu, ardından domates sosunu pidelerin üzerine dökün.

Adım8

Köfteleri üzerine yerleştirin. Biber ve domatesleri de tabağa ekledikten sonra kızmış tereyağını tüm köftelerin üzerine gezdirin ve servis edin.

Adım9

Sinirleri alınmış ve terbiye edilerek dinlendirilmiş et bu tarifin en lezzetli halini elde etmeniz için gereken püf noktası! Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt