Horhor kebabı tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,928
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
64906bc54e3fe028d4540b2c.jpg

Yapımı için malzemeler​

  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Kekik
  • Pul biber
  • Tuz
Üzeri için:
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates

Horhor kebabı tarifi Nasıl yapılır?​

Patlıcanları alacalı soyup yağda kızartın.
Eti farklı bir tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanı piyazlık şeklinde, domatesi küp küp ve biberi de ince ince doğrayın.
Ayrı bir tavada soğan ve sarımsağı kavurun.
Üzerine biberi ve eti de ilave edib.
Ardından domates, baharat, biber salçası ve tuzu da ilave edip kavurun.
Son olarak 1 su bardağı su ekleyip pişirin.
Kızarmış patlıcanın ortasını açıp etli harcı ekleyin.
Üzerine de dilimlenmiş ve domatesi ilave edin.
Sosu için de bir kasede domates salçası, su ve tuzu karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin.
Yemeğinizi fırına verip 30-35 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun...
 
Geri
Üst Alt