Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 19 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

Fırında Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?​

patlıcanla ne pişirebilirim? en bilinen 10 yemek


4 adet kebaplık uzun patlıcan
700 gr kuzu kıyma (en makbulü elde satırla çekilen kıymadır, bu imkan yoksa hazır kıyma kullanılabilir)
Tuz
Karabiber
Domates
Biber

Yapılışı: Patlıcanların en dip kısmını kesin. Her birini 3 parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Kıymayan istediğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyin ve yoğurun. Bir kaseye su koyun. Elinizi suya batırıp kıymadan bir miktar alarak her dilimin bir ucuna gelecek şekilde top köfteler yerleştirin. Yuvarlak bir fırın tepsisine bir dilim patlıcan bir köfte olarak yan yana dizin. Yarım çay bardağı suyu üzerine serpin. 200 derece önceden ısıtılmış fanlı ayardaki fırında kadar yaklaşık en az 1 saat pişirin.

Fırına koyduktan 45 dakika sonra dilimlediğiniz domatesleri ve yeşil biberleri de ekleyip tekrar fırına verin. Sebzeler pişince fırından çıkarın. Üzerine folyo kapatıp 5- 10 dakika bekletirseniz kabukları kolayca soyulacaktır. Bu tarifi, patlıcan ve eti şişlere dizerek mangalda da pişirebilirsiniz.

4- Patlıcan Musakka Nasıl Yapılır?​

Malzemeler:

6 tane patlıcan
500 gram kıyma
5-6 tane sivri biber
4 tane domates
2 tane soğan
3-4 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı domates salçası (isterseniz birazını biber salçası yapabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Maydanoz
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı: Musakka hem bizim mutfağımızın hem de komşu Yunan mutfağının en sevilen yemeklerinden. Onların tarifinde patates de var. Bizde genelde sadece patlıcanla yapılıyor. İşte kolay ama lezzetli musakka tarifi. Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra 1- 1,5 cm kalınlığında ister yuvarlak dilimler olarak ister boydan ikiye bölüp uzunlamasına şeritler halinde kesin ve acısının çıkması için yarım saat tuzlu suda bekletin. Kurulayıp kızgın yağda 2 tarafını biraz kızartın. Kızaranları bir tabağa alın ve aynı tavada yemeklik doğradığınız kıymayı, soğanı, sarımsağı, biberi, küp küp doğranmış domatesi, salçayı baharatlarla kavurun, ince kıyılmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.

Pişireceğiniz yayvan tencereye ya da fırın kabına patlıcanları yan yana bir sıra dizin. Üzerine kıymalı için birazını eşit şekilde yayın. Üzerine tekrar patlıcanları dizin ve yine kıymalı harcı döşeyin. Kabınıza göre kaç kat yapacağınızı ayarlayabilirsiniz. Bir çay bardağı kadar sıcak su ekleyip ocakta 10-15 dakika, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Pilavla servis etmenizi tavsiye ederiz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt