Bal kabağı sinkonta
Son dönemlerde adını sıkça duymaya başladığımız lezzetlerden biri de bal kabağı sinkonta. Kısa sürede hazırlayacağınız bu tarif hem sofralarınıza farklılık katacak hem de ihtiyacınız olan A vitamini almanıza destek olacak.
MALZEMELER
- 750 gram kabuğu soyulmuş, yeşil kısımları temizlenmiş bal kabağı
- 3 soğan
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 kırmızı kapya biberi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı kaynar su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Bal kabaklarını ince ince dilimleyip geniş bir karıştırma kabına alın.
- Soğanı ince piyazlık, kırmızı kapya biberini küp doğrayıp bal kabaklarının üzerine ilave edin.
- Salçalar, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biberi bir kasede karıştırıp bal kabaklarının üzerine gezdirin ve iyice karıştırın.
- Bal kabaklarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın.
- Üzerine yarım çay bardağı kadar kaynar su gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bal kabağı iyice yumuşayıncaya kadar pişirip fırından alın.
- Ilık ya da sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
- Küçük bir de tüyo verecek olursam bence yoğurtla muhteşem bir ikili oluyorlar. (Pişme sürecinde soğanlar hafif kararmaya başlarsa dert etmeyin o da ayrı bir tat katıyor.)