Bal kabağı sinkonta

Blog

********
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
157
Tepkime puanı
46
Konum
Evren
Cinsiyet
vtEvVy

Bal kabağı sinkonta

Bal kabağı sinkonta


Son dönemlerde adını sıkça duymaya başladığımız lezzetlerden biri de bal kabağı sinkonta. Kısa sürede hazırlayacağınız bu tarif hem sofralarınıza farklılık katacak hem de ihtiyacınız olan A vitamini almanıza destek olacak.

MALZEMELER

  • 750 gram kabuğu soyulmuş, yeşil kısımları temizlenmiş bal kabağı
  • 3 soğan
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kırmızı kapya biberi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI

  • Bal kabaklarını ince ince dilimleyip geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Soğanı ince piyazlık, kırmızı kapya biberini küp doğrayıp bal kabaklarının üzerine ilave edin.
  • Salçalar, zeytinyağı, tuz, karabiber, kırmızı toz biberi bir kasede karıştırıp bal kabaklarının üzerine gezdirin ve iyice karıştırın.
  • Bal kabaklarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın.
  • Üzerine yarım çay bardağı kadar kaynar su gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında bal kabağı iyice yumuşayıncaya kadar pişirip fırından alın.
  • Ilık ya da sıcak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Küçük bir de tüyo verecek olursam bence yoğurtla muhteşem bir ikili oluyorlar. (Pişme sürecinde soğanlar hafif kararmaya başlarsa dert etmeyin o da ayrı bir tat katıyor.)
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt