Kuzu ciğer sarma tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
3612


MALZEMELER​

  • 1 adet soğan1 çorba kaşığı tereyağı2 çorba kaşığı sıvı yağYarım kg kuzu ciğer1 adet kuzu yüreği1 çay bardağı pirinç1 çorba kaşığı salça1 tatlı kaşığı nane1 çay kaşığı karabiber1 çay bardağı su2 adet kuzu gömleğiYeteri kadar tuz
Küp doğranmış soğanı tereyağı - sıvı yağ karışımında soteleyin. Küçük küp doğranmış ciğer ve yüreği ekleyip suyunu çekene dek soteleyin. Pirinç ekleyip 5 dakika kavurun. Salça, nane, karabiber, tuz ve su ekleyip, suyunu çekene dek pişirin. Ayrı bir yerde kuzu gömlekleri sıcak suda, yumuşayana dek dinlendirin. Kare şeklinde kesip, ortalarına ciğerli karışımdan pay edin. Bohça şeklinde katlayıp, katlanan kısımları fırın kabının altına gelecek şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
Geri
Üst Alt