Azıcık Kıyma İle Lezzetine Doyamacağınız Mantarlı Yemek Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 21 gün
Mesajlar
17,941
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 6832
Malzemeler :

  • 6 tane patates
  • 1 tane soğan
  • 300 gram mantar
  • 1 tane domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 er tatlı kaşığı nane, karabiber ve pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Köftesi İçin :

  • 300 gram kıyma
  • 1 tane yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz, kimyon, karabiber, pul biber
Sosu İçin :

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
Üzeri İçin :

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :

Öncelikle 6 adet patateslerin kabuklarını soyun. Ardından yuvarlak dilimler halinde kesin. Sonra 1 adet soğanı yarım ay şeklinde doğrayın. Kullanılacak mantarları 5 dakika sirkeli suda bekletin. Sonra bol su ile yıkayıp sap kısımlarını çıkarın. Sert kalmaması için sap kısımlarını küçük küçük doğrayın. Dilimlenen patatesleri bir tepsi içerisine alın. İsteğe göre 1 er tatlı kaşığı nane, karabiber ve pul biberi, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve karıştırın. Patateslerin üzerine dilimlenen soğanları serpin.


En son sıra olarak doğranan mantar sapları ve büyük mantarları yerleştirin. Köftesi için karıştırma kabı içerisine kıyma, 1 tane yumurta, 2 diş sarımsak, tuz, kimyon, karabiber, pul biber ekleyip yoğurun. Çanak şeklinde koyulan mantarların üzerlerine köfteleri küçük küçük yapın ve yerleştirin. Birbirlerinden ayrılmamaları için hafif bastırın ve mantarların içerisine yerleştirin. Sosu yemeğin üzerine dökün. 220 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika ile yemeği pişirin. Patatesler yumuşadığında yemeği fırından çıkarın. Köftelerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. Kaşar peynirleri eridiğinde fırından çıkarın ve servis edin. Afiyet olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt