- Katılım
- 2 yıl 8 ay 19 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 700 gr kuzu kıyma (kaburga eti kıyması)
- 1 adet soğan
- 300 gr iç yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pide
- Tereyağı
Akhisar Köfte
Nasıl Yapılır
- Öncelikle soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
- Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi bir kaba alarak yoğurun.
- Kıvamını bağlamak için, bayat ekmek kırıntısı kullanabilirsiniz.
- Hazırladığınız köfte harcının üzerini kapatın ve bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Ertesi gün köftelere parmak şekli verin. Uzun ve ince köfteler elde edin.
- Hazırladığınız köfteleri kömür ateşinde veya tavada az yağda önlü arkalı kızartın.
- Pideleri tavada kıtırlaşana kadar kızartın. Servis tabağına önce pideyi alın.
- Pidelerin üzerine pişen köfteleri yerleştirin. Sos tavasında tereyağını eritin.
- Köftelerin üzerinde tereyağını gezdirin ve servis edin. Afiyet olsun.