Acur turşusu evde nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
acur_tursusu_evde_nasil_yapilir_acur_tursusu_yapmanin_puf_noktalari_1567849332_1397.png

Acur, kabuğu yeşil renkte olan boyu neredeyse 1 metreye kadar uzanabilen bir tür salatalık çeşididir. Ülkemizde çoğunlukla turşu olarak tüketilen acur, aslında kabakgiller familyasına aittir. Görüntü itibariyle salatalığa benzese de, kavunla aynı tür içinde yer alır. Sıcak iklimlerde yetişen acur içerisinde bol miktarda su barındırır. Yaklaşık 12-15 santimetre uzunluğa eriştiğinde, en lezzetli halini alan acur, Akdeniz’in belirli bölgelerinde “hıta” adını alır. Anadolu’da halk arasında “yılan kavunu” olarak adlandırılır.

acur turşusu


acur turşusu



ACUR TURŞUSU TARİFİ:
MALZEMELER

2 kiloya yakın ince acur
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı tuz veya salamura tuz
1 çay kaşığı limon tuzu
Bidonun 3′ de 1’i kadar sirke
Su
Taze fesleğen
1 avuç kuru nohut

YAPILIŞI

Öncelikle sarımsakları soyun. Daha sonra acurların üzerine kürdanla delikler açın.

Bidona güzelce yerleştirip aralara sarımsakları koyun.

En üst kısma fesleğen dallarını koyup, nohutları içine atın.

Ardından bir kabın içerisinde limon tuzu, sirke, tuz ve suyu karıştırın.

Bidonun içerisine aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyen bir yerde 3 hafta bekletin.

Daha sonrasında açıp yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...
ACUR TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI NELERDİR?


  • - Acurları mutlaka bidona yerleştirmeden kürdanla delikler açın. Bu yöntem acurların yumuşamasına engel olacaktır.
  • - Acur turşusunu yaptıktan sonra kuru ve serin bir ortamda 3 hafta boyunca muhafaza etmelisiniz.
  • - Turşunun içerisine eklediğiniz nohutlar kesinlikle kuru olmalıdır. Haşlanmış nohut koymayın.
 
Katılım
1 yıl 3 ay 1 gün
Mesajlar
743
Tepkime puanı
252
allah bunu turşu olsun diye yaratmış sanki .d turşudan başka yaramıyor işe
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt