Bozulmayan lahana turşusunun püf noktaları

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

Beyaz Lahana Turşusu için Malzemeler​


Bir adet lahana
3-4 diş sarımsak
3 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı toz şeker
4-5 dal taze nane
Yarım çay bardağı kuru nohut
1 su bardağı kadar sofra tuzu

Bozulmayan lahana turşusunun püf noktaları. Meğer tekniği çok kolaymış. Turşu hazırlarken denemelisiniz...

Beyaz Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?​


Lahanaları istediğimiz boyutta ayıklayalım ve güzelce yıkayıp suyunu süzelim.
Geniş bir kabın içerisinde 3.5 - 4 litre musluk suyuna üzüm sirkesi, toz şeker ve kaya tuzunu ekleyelim ve eriyene dek karıştıralım.
Cam kavanozun en dibine nohudun yarısını ve 2 diş sarımsağı koyup lahanaları iyice bastırıp sıkıştırarak ekleyelim.
Kavanozun yarısına geldiğinizde 4-5 dal taze naneyi ve kalan sarımsağı ekleyip lahanaları sıkıştırarak eklemeye devam edelim.
Kavanoz dolunca yaptığım su karışımını yavaş yavaş ekleyelim. Lahanalar sıkışık olduğu için suyu yavaş yavaş içerisine alacaktır. Azaldıkça ekleyerek kavanozun ağzına kadar dolduralım.
Kapağını kapatmadan kalan nohutları ekleyelim ve turşumuzu 15 gün güneş görmeyen serin bir yerde bekletelim.
Turşumuz beklerken içerisindeki mayalanmadan dolayı zaman zaman gaz ve su sızdıracaktır bu yüzden kavanozun altına önlem olarak bir kap koymanızda fayda var.
15 gün sonunda turşumuz tüketilmeye hazır hale gelecektir eğer yaz mevsimindeyseniz turşunun daha geç yumuşamasına yardımcı olmak için buzdolabında saklayabilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ben de çok severim biz pul biberde atarız acılı olur, acılı sevdiğimiz için :)
 
Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Asit miktarını da düşürmek için şeker koyarız. Bu yüzden turşu da sirkenin asidini dengelemek için az miktarda da olsa şeker kullanılması gerekiyor. Özellikle yapmış olduğunuz turşuya limon tuzu koyduysanız o zaman turşunun aşırı derece de ekşi olmasını engellemek için şeker kullanılması çok önemlidir. Bu yüzden turşuya şeker eklenmesi kimyasal bir denge sağlamaktır kısacası.

Bunu annem hep söylerdi konulması gerekir yani biz koyarız.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt