TURŞUNUN PÜF NOKTASI
Salatalık turşusunun püf noktası kaynar su kullanılmasıdır, musluk suyu turşuyu yumuşatır. İşte nefis salatalık turşusu tarifi ve malzemeleri...
SALATALIK TURŞUSU MALZEMELERİ
1 kiloluk kavanoza yetecek kadar turşuluk salatalık
1 çay bardağı üzüm veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Kaynar su
SALATALIK TURŞUSU TARİFİ
Salatalık turşusu tarifi için önce salatalıkları yıkayın ve baş kısımlarını kesin. Ardından 2 diş sarımsağı 1 kiloluk kavanozların dibine atın.
Salatalıkları da kavanoza yerleştirin. Arasına 1 yemek kaşığı kaya tuzu atın. 1 çay bardağı sirkeyi de ekleyin. Üzerine kaynar suyu dökün ve kavanozun kapağını kapatın. Salatalık turşusunun püf noktası musluk suyunun kullanılmamasıdır. Musluk suyu turşuyu çabuk yumuşatır. Salatalık turşusu hazır. Afiyet olsun...