- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
MALZEMELER
6 adet enginar
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım demet taze dereotu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Limon
YAPILIŞI
- Enginarların saplarını kesip, uçlarını düz bir şekilde keserek temizleyin. Ardından limonlu su dolu bir kabın içine alarak kararmalarını önleyin.
- Bir tencerede pirinci suda bekletin. Soğanları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte tencereye alarak kavurun.
- Kavrulan soğanın üzerine süzülmüş pirinci ekleyin. Birkaç dakika kadar pirinci kavurun ve üzerine su ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen pirinci ocaktan alın. İçerisine doğranmış dereotu, maydanoz, dolmalık fıstık ve kuş üzümünü ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Temizlenmiş enginarları açarak içlerine hazırladığınız karışımdan paylaştırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek tencereye dizin.
- Enginarları düzenlediğiniz tencereye yarım bardak su ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin.
- Pişen zeytinyağlı enginar dolmalarını servis tabağına alarak, isteğe bağlı olarak limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz.