Yoğurtlu Kabak Yemeği Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 11 gün
Mesajlar
18,011
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 7800

Yoğurtlu Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler​

  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı iri bulgur (pirinç de olabilir)
  • Tuz
  • Taze nane, maydanoz, dereotu
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt

Yoğurtlu Kabak Yemeğinin Yapılışı​

  • Kabakları yıkayın, dışını kazıyın. Küp küp doğrayın.
  • Tencerede bir miktar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin ve kavurun.

  • Daha sonra küp küp doğradığınız kabakları da ekleyip bir miktar kavurun ve üzerine ayıkladığınız bulguru ekleyin. Pirinç de olabilir ancak bulgur çok daha lezzetli oluyor. Kabakların üzerine tuzu ve üstünü 1 – 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin.
  • Su fokurdamaya başlayınca altını azaltın, kabaklar pişene kadar kaynatın.

  • Altını kapatmadan biraz önce doğranmış maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ekleyin, 1 taşım kaynatıp kapatın.
  • Yemeği servis tabağına aldıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt