Yoğurtlu karışık ızgara tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

MALZEMELER

1 paket hazır kasap köfte
300 gr kuşbaşı
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı közlenmiş patlıcan

2 parça közlenmiş kırmızı biber
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı su
2 dal taze soğan
2 dal taze kekik
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 avuç dilimlenmiş pide
luocwyrllijsj76siqln-06-a3182aa769001a9b3d7387a99ec50623-image.jpg


YAPILIŞI

Geniş bir kâseye 2 parça közlenmiş kırmızı biberi, 2 dal taze soğanı ve 2 dal taze kekiği ince ince doğrayın. Üzerine 4 çorba kaşığı közlenmiş patlıcan, yarım çorba kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı karabiber ekleyip karıştırın. Tavayı ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Yağ iyice kızmaya başladığı zaman 1 paket kasap köfteyi ekleyin. Yaklaşık 15 dakika arkalı önlü pişirin. Pişmiş köfteleri bir tabağa alın ve aynı tavaya 1 paket dana kuşbaşını ekleyin. Kuşbaşı etleri yüksek ısıda 5 dakika karıştırarak mühürleyin. Eğer tavaya göre et miktarı fazla gelir ise etleri 2 parçada pişirin. 5 dakika sonunda etler suyunu almaya başlayacak. Bu aşamada yarım tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı kırmızı koz biberi ekleyip, kapağını kapatın. Yaklaşık 10 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Sunum tabağının alt tabanına 2 avuç dilimlenmiş pide ekleyin. Ekmeklerin üzerine hazırlanan salatayı ekleyin ve en son köfte ve kuşbaşı etleri tabağın üzerine yerleştirin. Tabağın iki yanına 2 çorba kaşığı yoğurt ve domates ekleyin.


Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt