- Katılım
- 2 yıl 9 ay 3 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Ekli dosyayı görüntüle 7800
Yoğurtlu Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı iri bulgur (pirinç de olabilir)
- Tuz
- Taze nane, maydanoz, dereotu
- Zeytinyağı
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
Yoğurtlu Kabak Yemeğinin Yapılışı
- Kabakları yıkayın, dışını kazıyın. Küp küp doğrayın.
- Tencerede bir miktar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin ve kavurun.
- Daha sonra küp küp doğradığınız kabakları da ekleyip bir miktar kavurun ve üzerine ayıkladığınız bulguru ekleyin. Pirinç de olabilir ancak bulgur çok daha lezzetli oluyor. Kabakların üzerine tuzu ve üstünü 1 – 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin.
- Su fokurdamaya başlayınca altını azaltın, kabaklar pişene kadar kaynatın.
- Altını kapatmadan biraz önce doğranmış maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ekleyin, 1 taşım kaynatıp kapatın.
- Yemeği servis tabağına aldıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.