Yoğurtlu bulgur köftesi nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 3 ay 9 gün
Mesajlar
18,002
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9061


Yoğurtlu bulgur köftesi malzemeler

  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber
Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz kırmızı biber
YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ YAPILIŞI

  • Bulguru ve irmiği yoğurma kabına alıp üzerine sıcak su ekliyoruz.
  • Üzerini kapatıp şişmesi için on dakika kadar bekletiyoruz.
  • Daha sonra unu, yumurtayı, salçayı ve baharatları ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • Yoğururken elimizi ara ara ıslatıyoruz.
  • Hazır olan harçtan misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Bu aşamada da elimizi ıslatıyoruz.
  • Tencereye su koyup tuz ve biraz sıvı yağ ekledikten sonra köfteleri hafif una bulayıp kaynayan suya atıyoruz.
  • Köfteler suyun üzerine çıkınca pişmiş demektir.
  • Pişen köfteleri servis tabağına alıp hafif soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ve yağını gezdirip servis edebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt