Yeşil mercimek yemeği
Protein bakımından en zengin bakliyatların başında geliyor yeşil mercimek. Üstelik önemli bir de lif kaynağı. Ayrıca oldukça da lezzetli.Yeşil mercimeği önceden haşlayıp salatalara katmak da bir seçenek ama böyle sıcak yemeğini yapıp yemenin suyuna da ekmek banmanın tadı bence bambaşka.
MALZEMELER
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 kırmızı kapya biberi
- Tuz
- Yeşil mercimekleri iyice yıkayıp suyunu süzün.
- Soğanı küçük küp doğrayıp pembeleşinceye kadar zeytinyağında soteleyin.
- Soğanlar pembeleşmeye başladığında ezdiğiniz sarımsak, salçalar ve küp doğradığınız kırmızı kapya biberini ilave edin. 2-3 dakika daha soteleyin.
- Süzdüğünüz mercimekleri ve tuzunu ekleyin.
- 4-5 dakika daha soteleyip mercimeklerin üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Su kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatın.
- Mercimekler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirip ocaktan alın.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.