Yeşil domates dolması nasıl yapılır?

Katılım
2 yıl 3 ay 10 gün
Mesajlar
18,011
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 10234

YEŞİL DOMATES DOLMASI MALZEMELERİ
  • 24 adet yeşil domates
  • 3 yemek kaşığı sadeyağ
  • 3 adet soğan
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı pirinç
  • 400 gr. yağsız kıyma
  • 1 demet dereotu
  • 24 adet dolmalık domates içi
  • 1 kahve kaşığı tuz
  • 1 kahve kaşığı karabiber
Yağlı su için:
  • 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • YEŞİL DOMATES DOLMASI YAPILIŞI​

    • Domateslerin saplı üst kısmını bıçak yardımıyla kapak şeklinde kesin ancak tamamen kopartmayın.
    • İç kısımlarını kaşık yardımıyla alın, domates içlerini ayrı bir kap içinde kenarda tutun.
    • Tencerede sadeyağı eritip küçük doğranmış soğanları ilave edin, sararıncaya kadar kavurun.
    • Bir buçuk bardak suyu ilave edin, yıkanmış süzülmüş pirinci ekleyip pilav kıvamı alana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
    • Pirinç suyunu çekince kenara alın. İçine kıymayı, ince kıyılmış dereotunu, ince doğranmış domateslerin içleri, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice karıştırın ve dolma harcınız hazır.
    • Önceden içlerini boşalttığınız yeşil domatesleri, hazırladığınız harç ile doldurun, saplı kapaklar alta gelecek şekilde tencereye dizin.
    • Tavaya ayçiçek yağını alın, bir bardak suyu ilave edin ve yeteri kadar tuz ekleyip yağlı su elde edin.
    • Hazır olan yağlı suyu dolmaların üzerine dökün, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık yarım saat pişirip servis edin.

 

Benzer konular

Geri
Üst Alt