Vişneli kek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Ekşi tadıyla taze meyve olarak çok fazla tüketilmeyen vişne, sözü edilen tatlılar olduğunda pastaların ve keklerin vazgeçilmeyen meyvelerinden biri. Hafif, pofidik ve bol meyveli bir kek arıyorsanız; takriben 1 saat içinde hazırlayabilecek olduğunuz bu tarifi çok seveceksiniz.

1 su bardağı süt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı dondurulmuş vişne

200 gr. pudra şekeri

Vanilya

2 yumurta

1 çay kaşığı tarçın

Çeyrek çay kaşığı tuz

300 gr. un

160 ml. sıvı yağ

Hazırlanışı:

Fırını önceleri 170 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Ayrı bir kap içinde un, tuz, kabartma tozu ve tarçını karıştırıp, havalanmasını sağlamak için elekten geçirin.

Derin bir karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki yumurta, yağ, şeker, süt ve vanilyayı eklemek suretiyle birkaç dakika süresince yüksek devirde çırpın.

Sıvı karışımın içine elekten geçirdiğiniz unlu karışımı az az ilave ederek tahta bir kaşıkla katıştırın.

Hazırladığınız karışımı, kek kalıbına dökün.

Öncesinde ısıtılan fırında takriben 50 dakika süresince pişirin.

Kekin güzel kabarması için pişme sırasında fırın kapağını açmayın.

Pişen keki fırından çıkartıp soğuması için fırın telinin üstüne yerleştirin. Soğuyunca dilimleyin.

Vişneli keki ister sade olarak ister krema ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Vişneli Kek​

Pişme süresi: 45-50 dakika

Hazırlama süresi: 15 dk
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt