Vişneli Tayfır tarifi!

Katılım
2 yıl 2 ay 20 gün
Mesajlar
17,932
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
721596.jpg

Vişneli Tayfır Tarifleri​

• 1 paket kedi dili bisküvi

Kreması İçin;

• 1 litre süt
• 1 su bardağı şeker
• 4 yiyecek kaşığı un
• 3 yiyecek kaşığı mısır nişastası
• 1 paket vanilya
• 1 paket toz krem şanti

Jölesi İçin;


• 1, 5 su bardağı vişne suyu
• 1, 5 su bardağı su
• 5 kaşık şeker
• 2 kaşık mısır nişastası
• 1 paket vanilya

Vişneli Tayfır Nasıl Yapılır?​

Krema için vanilya hariç sayılan malzemeler karıştırılıp pişirilir. Piştikten sonra vanilya ilave edilir soğumaya bırakılır. Soğuyan kremaya toz krem şanti eklenerek 5 dakika kadar çırpılır.

Borcama kedi dili dizilir üzeri şekerli sütle ıslatılır krema üzerine dökülür. Kremadan sonra istenilen meyveler dizilir. Daha sonra jölesi için saydığımız malzemeler karıştırılarak pişirilir.


Üzerine dökülür soğumaya bırakılır. 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Üzeri hindistan cevizi ile süslenir.
 
  Benzer konular Forum Tarih
Kekler - Kurabiyeler 0 238
Kekler - Kurabiyeler 0 182
Hamur İşleri 0 264

Benzer konular

Geri
Üst Alt