- Katılım
- 4 yıl 1 ay 27 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Tereyağı 160 gr.
Esmer şeker 4/3 su bardağı
SuperFresh Vişne 1 su bardağı
Toz Şeker 2 yemek kaşığı
Yumurta 1 adet
Pekmez 2 yemek kaşığı
Karbonat 1 çay kaşığı
Un 3 su bardağı
Tuz 1 tutam
Damla Çikolata Yarım su bardağı
Ekli dosyayı görüntüle 8878
Geniş bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, esmer şeker, toz şeker ve pekmezi ekleyip iyice çırpın.
Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ilave ederek çırpmaya devam edin.
Un ve karbonatı eleyip kurabiye hamuruna yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
Damla çikolata ilave ederek yoğurmaya devam edin.
SuperFresh Vişne’yi suyunu süzerek ilave edin ve çok ezmeden, hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olana kadar yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.
Hamurdan parçalar kopararak elinizin ortasında düzeltip tepsiye yerleştirin.
185 derecede ısıtılmış fırında 15- 20 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyip servis yapın.
Esmer şeker 4/3 su bardağı
SuperFresh Vişne 1 su bardağı
Toz Şeker 2 yemek kaşığı
Yumurta 1 adet
Pekmez 2 yemek kaşığı
Karbonat 1 çay kaşığı
Un 3 su bardağı
Tuz 1 tutam
Damla Çikolata Yarım su bardağı
Ekli dosyayı görüntüle 8878
Geniş bir kabın içerisine oda sıcaklığındaki tereyağı, esmer şeker, toz şeker ve pekmezi ekleyip iyice çırpın.
Üzerine yumurta ve bir tutam tuz ilave ederek çırpmaya devam edin.
Un ve karbonatı eleyip kurabiye hamuruna yavaş yavaş ekleyin ve yoğurun.
Damla çikolata ilave ederek yoğurmaya devam edin.
SuperFresh Vişne’yi suyunu süzerek ilave edin ve çok ezmeden, hamur kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olana kadar yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.
Hamurdan parçalar kopararak elinizin ortasında düzeltip tepsiye yerleştirin.
185 derecede ısıtılmış fırında 15- 20 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekleyip servis yapın.