Çikolatalı sütlü nuriye tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 17 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 12164

MALZEMELER​

  • 1 paket baklavalık yufka (500 gram)
    500 gram iri çekilmiş Antep fıstığı
    600 gram tuzsuz tereyağı
    TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN:
    1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
    ŞERBETİ İÇİN:
    2 litre süt
    500 gram toz şeker
    500 ml krema
    ÜZERİ İÇİN:
    100 gram kakao
    200 gram rendelenmiş bitter çikolata
Üzeri için kakao ve rendelenmiş çikolatayı bir kap içinde harmanlayın. Şerbeti için başka bir kapta süt ve tozşekeri kaynatıp soğuttuktan sonra krema ile karıştırıp kenara alın. Tatlının alt kısmı için 300 gram, üstü için de 200 gram yufka ayırın. Orta boy bir tepsinin tabanını eritilmiş 1 çorba kaşığı tereyağı ile yağlayın. 600 gram tereyağını küçük küpler halinde kesin. Ayırdığınız taban yufkalarını her 2-3 katta bir tereyağı parçaları serpiştirerek yerleştirin. Hepsi bittiğinde Antep fıstığının tamamını serpiştirin. Kalan 200 gram yufkayı da aynı şekilde tereyağı parçaları serpiştirerek üst üste dizin. Tamamı bittiğinde tatlınızı dilimleyin. Kalan tereyağını eritip her yerine eşit olarak gelecek şekilde kepçe ile dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ortalama 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra kakaolu karışımı üzerini tamamen kapatacak şekilde yayıp, Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt