Unaş Çorbası (Türkmenistan)

Katılım
3 yıl 7 ay 19 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Hamur için:
1 yumurta
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
Diğer malzemeler:
1 adet tavuk kalçası suyu
İsteğe göre 1,5 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Ekli dosyayı görüntüle 8904
Önce hamuru hazırlayın. Yumurtaları kırın ve biraz tuz ekleyerek karıştırın. Su ekleyin ve karıştırın. Çok sert hamur olmaması lazım çokta yumuşakta olmasın. Erişte hamuru kıvamı yeterli. Hamuru strece sarın ve dinlendirin.
Dinlenen hamuru incecik açın. Erişteden daha ince kesin.
Tencerede yağı ısıtın. Salçasını ekleyin ve karıştırın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Tuzlu su kaynadıktan sonra hamuru ekleyin.
Hamurlar da pişince üzerine karabiber ekleyin. Unaş çorbası servise hazır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt