Tarihin ilk yemeklerinden biri olan Tuh'u Sümerlilerin yemek kitabından çıktı.
Yemek tarihinin en eskisi olan Mezopotamya'nın en meşhur yemeği olan Tuh'uyu sizler için araştırdık. Masterchef'te yapılacak olan Tuh'u yemeği Anadolu topraklarında oldukça meşhurdur. İçeriğinde sarımsak pancar ve pırasa gibi vitamin depolarını barındıran Tuh'u yemeği en kritik noktası ise Eti bir gün önceden marine etmekten geçiyor. Marine edilmeyen etin tadı yemekte bozulur.İŞTE EVDE TUH'U YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER
500 gram dana et1 adet kırmızı pancar
2 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
Kişniş yapraklarından bir kaç dal
1 dal pırasa
2 diş sarımsak
Bir tatlı kaşığı kişniş
Yarım demet roka
4 adet arpacık soğan
Kimyon, toz biber, karabiber
YAPILIŞI
Bir gün önceden bir bir kasenin içine etleri dilimleyip koyun.Üzerine sirke, bir kaşık zeytinyağı, bir kaşık susam yağını koyun.
İyice karıştırıp streçleyip buzdolabına koyun.
Ertesi gün derin bir tencereye arpacık soğanları ve zeytinyağını koyun.
Başka bir tencerede ise marine edilen eti koyun üzerine bir su bardağı su ilave edin.
Et kaynarken bir yandan diğer kısmı yapmaya devam edin.
Soğanların üzerine pancarları küp küp kesip koyun.
Kişniş, roka pırasa, diğer kalan susam yağı ve baharatları ekleyin.
İçine 2 su barağı su ilave edip 15 dakika pişmeye bırakın.
Sonra üzerine eti ilave edin 15 dakikada öyle kaynatıp.
Altını kapatın yemeğiniz servise hazır!