Tikvenik tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeleri neler?

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 29 gün
Mesajlar
25,277
Tepkime puanı
8,724
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Balkan mutfağına ait kabaklı bir börek çeşidi olan tiknevik tatlısının tarifi merak konusu oldu. Peki, balkabağı böreği olarak da bilinen tikvenik tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemleri nelerdir?

Ekli dosyayı görüntüle 5311


Balkan mutfağının popüler lezzetlerinden birisi olan tikvenik tatlısının tarifi merak edildi.

TİKVENİK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

6 adet yufka

500-600 gram bal kabağı

1 çay bardağı şeker

2 çay bardağı doğranmış ceviz içi

3 yemek kaşığı tarçın

Pudra şekeri

Yufkaları yağlamak için;

Yarım su bardağından biraz fazla tereyağı

TİKVENİK TATLISI NASIL YAPILIR?

İç harcı için bal kabağını incecik rendeleyin. İçine şekeri, ceviz içlerini ve tarçını ekleyip iyice karıştırın.

Yufkaları ikiye kesip erittiğiniz tereyağını ile yağlayın. İç harcından koyup rulo şeklinde sarın.

Hazırladığınız ruloları tepsiye yuvarlak şekilde dolayın. Üzerini de yapladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından aldığınız böreğin üstünü hafifçe su ile ıslatın ve üzerini bir bezle örterek dinlendirin.

Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
 
Katılım
2 yıl 3 ay 8 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Balkabağına ceviz ve tarçın çok yakışıyor güzel olur yufkaylada
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt