Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
pekmezli_armut_tatlisi-a63a214a-2663-4bcf-932d-57d01eae4dd9.jpg


Malzemeler​

  • 4 armut
  • ¾ su bardağı keçiboynuzu pekmezi
  • 1 paket vanilya
  • 2 karanfil
  • 1 yıldız anason

Pekmezli Armut Tatlısı

Nasıl Yapılır​

Armutları yıkayıp boyuna ortadan ikiye kesin. Çekirdek yatağını çıkartın ve armutları geniş bir tencereye dizin. Armutların üzerini geçecek kadar su, vanilya, yıldız anason ve karanfilleri ekleyip kapağı kapalı olarak orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine pekmezi gezdirin ve suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Ilınınca servis tabağına alın ve kaymak ile birlikte servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt