Ekli dosyayı görüntüle 2005
MALZEMELERİ
MALZEMELERİ
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı badem içi
- 1 yemek kaşığı Antep fıstığı
- 4-5 dal dereotu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- Bir tutam tuz
- Bir tutam yenibahar
Tavuk için;
- 2 parça tavuk pirzola
- Bir tutam tuz
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 3 su bardağı su
NASIL YAPILIR?
Tavuklu saray pilavı yapımı iki farklı aşamadan oluşur.. Pirinç derin bir kabın içinde sıcak suda 30 dakika boyunca bekletilir. Nişastasından arındırılan pirinç süzülerek bol su ile yıkanılır. Tavuk, havuç ile yarım soğan tane karabiber, bir tutam tuz ve 3 su bardağı su eklenerek harlı ateşte haşlanmaya bırakılır. Sos tenceresinde 3-4 dakika kaynatılır ve soğutulduktan sonra kabukları ayıklanır. Soğan yemeklik doğranır ve dereotu incecik kıyılır.
Pilav tenceresine tereyağ konulur. Eğer pilav tenceresi yoksa geniş ve yayvan bir tencere tercih edilir. Tereyağı kızdıktan sonra çam fıstığı ve bademler, soğanla kavurulmaya başlanır. Fıstıklar hafifçe renk değiştirince pirinç, Antep fıstığı, kuş üzümü ve baharatları eklenir. Hepsi beraberce 5 dakika boyunca kavrulur. Tavuk suyu eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. Son adımda tavuklar didiklenerek pilava eklenir. Kısık ateşte 10- 12 dakika pişirilir ve altı kapatılır. Servis esnasında ise dereotu ilave edin.