Tavuklu Meze Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 16 gün
Mesajlar
17,919
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
tavuklu-meze_4x3_1547-730x548.jpg

Tavuklu Meze Tarifi İçin Malzemeler​

  • 1 parça tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
  • Dövülmüş ceviz


Pişirme Önerisi​

* Dilerseniz içerisine de dövülmüş ceviz katabilirsiniz.

Tavuklu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?​

1 parça tavuk göğsünü yıkıyoruz ve bir tencereye alıyoruz. Üzerine çıkana kadar su ekleyip haşlıyoruz. Soğuduktan sonra bir kaba didikliyoruz. Ayrı bir kaba 3 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 yemek kaşığı mayonez, 1 diş ezilmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu sosun içerisine didiklediğimiz tavukları alıyoruz ve harmanlıyoruz. Hazırladığımız tavuklu mezeyi servis tabağına alıyoruz ve üzerini dövülmüş ceviz ile süslüyoruz. Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt