Ekli dosyayı görüntüle 11887
Tavuklu Buritto Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet lavaş, tortilla ya da krep
- 2 adet tavuk göğsü ya da tavuk pirzola
- 6 yemek kaşığı pilav
- 6 yemek kaşığı barbunya yemeği veya konserve fasulye
- 2 yaprak marul ya da kıvırcık
- 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 - 3 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam kırmızı toz biber, pul biber
- Kimyon ya da zerdeçal
Tavuklu Buritto Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yarım ay şeklinde, sarımsaklar ince ince doğranır ve sıvı yağda kavurulmaya başlanır. Damak zevkinize göre hafif diri kalabilirler.
- Tavuk etleri ve kapya biber jülyen doğranır, tavaya eklenir.
- Tuz ve baharatlarla birlikte 10 dakika kadar daha pişirilir.
- Lavaşa domates rendesi sürülür, kaşar peyniri dizilir.
- Marul üzerine sırasıyla pilav ve fasulyeden 3 kaşık alınarak yayılır.
- Tavadaki harçtan alınıp tüm malzemelerin üzerine yerleştirilir.
- Lavaşın her tarafı kapalı olmalıdır. Zarf ya da şişkin bir dürüm şeklinde itinayla katlanır. Birleştirme yeri hafif ıslatılarak kapatılır.
- Kapatılan yüzeyi tavaya gelecek şekilde ısıtılır. Bu işlem için tost makinesi de kullanabilirsiniz.
- Yeteri kadar ısındığında servis tabağına alabilirsiniz.
- Ortasından çapraz gelecek şekilde keserek arzuya göre ya da sade şekilde servis edebilirsiniz.
- Arzuya göre mantar, acı biber turşusu, avokado, çedar peyniri, mozarella peyniri, süzme yoğurt, mayonez, ranch sos, köri sos, kişniş, maydanoz, havuç ve mısır gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
- Harç malzemesinin ölçüsü mutlaka orantılı olmalı, lavaştan taşmamalıdır.
- Lavaşı doldurmadan önce ısıtmak için krep tavası kullanabilir veya sote edilen harcın üzerine kapatarak ısıtabilirsiniz.
- Burritoyu tavada ısıtmak yerine fırına verirseniz, içindeki peynir eriyecek ve daha lezzetli olacaktır.
- Marul yaprağını ilk kat olarak kullanırsanız lavaşın delinmesini önleyebilirsiniz.
- Dürümü dilerseniz üçgen şeklinde de sarabilirsiniz.