Tavada Pratik Lavaş Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 7 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,199
Cinsiyet
bPg20e

MALZEMELER​

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin lütfen)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI​


1- Karıştırma kabına sütü, tuzu kontrollü bir şekilde unu ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru silindir haline getirelim ve 22 eşit bezeye bölelim.

3- Masaya un serpelim ve 10 cm çapında açalım. Bezelerin 11 tanesinin üzerine sıvı yağ sürelim ve kalan 11 bezeyi üzerine kapatalım. Üzerlerini örtelim ve 10 dakika dinlendirelim.

Tavada-Lavas-2.png

4- Masaya un serpelim ve dinlenen hamurları açılabildiğince açalım.

5- Isınmış tavanın içerisine alalım ve arkalı önlü pişirelim. Pişirirken katlarından ayıralım. Geride kalan tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayalım.

Tavada-Lavas-3.png

Tavada-Lavas-4.png

6- Afiyet olsun!

Tavada-Lavas-5.png
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt