MALZEMELER
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin lütfen)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
1- Karıştırma kabına sütü, tuzu kontrollü bir şekilde unu ilave edip yoğuralım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru silindir haline getirelim ve 22 eşit bezeye bölelim.
3- Masaya un serpelim ve 10 cm çapında açalım. Bezelerin 11 tanesinin üzerine sıvı yağ sürelim ve kalan 11 bezeyi üzerine kapatalım. Üzerlerini örtelim ve 10 dakika dinlendirelim.
4- Masaya un serpelim ve dinlenen hamurları açılabildiğince açalım.
5- Isınmış tavanın içerisine alalım ve arkalı önlü pişirelim. Pişirirken katlarından ayıralım. Geride kalan tüm hamurlar için aynı işlemi uygulayalım.
6- Afiyet olsun!