Tam Kıvamında Tahinli Muhallebi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 10887

MALZEMELER​

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 litre süt (5 su bardağı)
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 3 parça bademli beyaz çikolata veya 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı tahin
  • Süslemek için;
  • Vişne
  • Toz fıstık

YAPILIŞI​

  • İlk olarak tencereye şeker, nişasta ve unu alıp karıştıralım. Daha sonra süt ve yumurta sarısını ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Tencereyi ocağa alalım, sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
  • Ocaktan alalım, içerisine vanilya ve beyaz çikolatayı ekleyip eritene kadar karıştıralım.
  • Daha sonra tahini ekleyip güzelce karıştıralım. Hazırladığımız muhallebiyi kalıp olarak kullanmak istediğimiz kaselere dökelim ve üzerlerini düzeltelim.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim ve kalıptan çıkaralım. Daha sonra vişne ve toz fıstık ile süsleyelim.
  • Afiyet olsun!
 
Geri
Üst Alt