Tahinli irmik helvası tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 12165

MALZEMELER​

  • 1.5 su bardağı irmik1 çorba kaşığı tereyağı3 çorba kaşığı zeytinyağı2 su bardağı süt1 su bardağı toz şeker2 çorba kaşığı tahin1 paket vanilya
  • ÜZERİ İÇİN:100 gram krema100 gram çikolata
  • SERVİS İÇİN:File badem ve altın çilek
Geniş bir tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup ısıtın. İrmiği ilave ederek çok kısık ateşte en az 30 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Ayrı bir yerde süt, toz şeker, vanilya ve tahini kaynatıp, soğutun. İrmiğin üzerine gezdirip çekene dek kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp üzerini mutfak havlusu ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra harmanlayıp, orta boy yuvarlak bir kabın içine bastırarak yerleştirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzeri için çikolatayı benmari usulü eritip ocaktan alın ve ısıtılmış kremayı ilave ederek karıştırın. Tatlının üzerine gezdirip 10 dakika dinlendirin. File badem ve altın çilek ile süsleyip servis yapın.
 
Katılım
3 yıl 8 ay 4 gün
Mesajlar
28
Tepkime puanı
27
Cinsiyet
vtEvVy
Uzun dönemden beri irmik helvası yaparım geçen tatlının içine ekstra ceviz unu, badem unu, yer fıstığı unu, çok az miktarda tarçın ve 1 çay kaşığı keçiboynuzu unu koydum aşırı derecede mükemmel olmuştu. Tavsiye ederim enerji deposu
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt