Susamlı kurabiye nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 15 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Çayın yanında veya atıştırmalık olarak zevkle yenen kurabiyelerden birisi de susamlı kurabiyedir. Üstündeki susamdan ötürü çıtır çıtır lezzeti ile kurabiyeler içinde hayli güzel alternatiftir. Hem misafirlere ikramlarda güzel sunum oluşturan, aynı zamanda evde atıştırmalık olarak tüketilebilecek olan bu güzel kurabiyeyi yapmak için malzemeleri ve tarifi aşağıda yer alır.

Hazırlanışı​

Önce yağlar, şeker, tuz ve yumurtanın sarısı bir cam kasede tam olarak karıştırılıp, biri birine yedirilir. Daha sonrasında elenmiş unla karıştırılan kabartma tozu ve vanilya eklenir. Güzelce yoğrulur. Hamur elden ayrılacak kıvama geldiği zaman top şekline getirilip üstü örtülü bir biçimde buzdolabı içerisinde 10 dk kadar sertleşmesi için bekletilir. Çıkarıldıktan sonra isteğe göre yuvarlak ve uzun şekillerde yapılacak gibi ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Şekil verildikten sonra önce çırpılmış yumurta akına, daha sonrasında da bolca susama batırılarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir. Takriben 20-25 dakika 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiririlir.

Püf Noktası​

Unun cinsine göre un miktarı değişebilmektedir. Bu yüzden karışımın içine un eklerken yavaşça eklenmeli, ele yapışmayacak kıvama geldiği zaman kesilmelidir.

Kullanılacak sıvı ve kuru malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

Yaptığınız kurabiye hamurunu 10-15 dakika buzdolabı içinde bekletirseniz daha rahat şekil verebilirsiniz.


Elinizde kavrulmuş susam yoksa, hafifçe yağsız tavada kısık ateşte pembeleşene kadar çevirerek kavrulmuş susam elde edebilirsiniz.

Üzeri için​

1 Su bardağı kadar susam

1 yumurta akı

Susamlı Kurabiye Nasıl Yapılır?​

Malzemeler​

1 Paket vanilya

125 gr yumuşak margarin

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Paket kabartma tozu

2,5 Su bardağı un1 Fiske tuz

1 Yumurtanın sarısı

1 Su bardağı pudra şekeri
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt