Rulo Patates Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 3 gün
Mesajlar
17,986
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
rulo-patates-a86f0f11-3358-4c94-8978-5050999c4954.jpg

Malzemeler​

  • 400 g kıyma
  • 1 adet kırmızı kapya biber (Küp doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (Küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (Küp doğranmış)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber, kimyon, kekik
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Patates rulosu için
  • 4-5 adet patates
  • 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 2-3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz

Rulo Patates

Nasıl Yapılır​

  1. Soğanı zeytinyağı ile birlikte tavaya alıp soteleyin. Kırmızı ve yeşil biberi ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  2. Kıymayı da ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurun. En son salçaları ve baharatları ile yarım su bardağı kadar su ilave ederek pişirin. Ocaktan alarak bir kenarda bekletin.
  3. Patatesleri çok ince, halka şeklinde dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Üzerine ince bir tabaka halinde kaşar peyniri rendesi serpin.
  4. Ardından ince dilimlenmiş patatesleri birbirinin üzerine gelecek şekilde dizin. Tekrar kaşar peyniri rendesi serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Tepsiyi fırından çıkarın ve hafif ılındıktan sonra üzerine kıymalı iç harcı yayın. Patatesi rulo şeklinde sarın ve üzerine biraz rende kaşar peyniri serpin.
  6. Fırın ısısını 200 dereceye ayarlayın ve rulo patatesin üzerindeki kaşar eriyip kızarana kadar fırınlayın. Fırından alın ve hafif ılındıktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Dilimleyerek servis edin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt