Pratik Tavuk Dürüm Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
evyapimitavukdurum-1024x553.jpg


Malzeme Listesi

  • 3 parça (600 gram) ince uzun doğranmış tavuk göğüs eti
  • 2 adet doğranmış kırmızı kapya biber
  • 3 adet böreklik hazır yufka
  • Patates kızartması
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Tavuk etlerini terbiye etmek için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Dürümlerin üzerleri için;

  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • Susam (isteğe bağlı)
  • Çörek otu (isteğe bağlı)
Böreklik hazır yufka kullanarak hazırlanan dürüm tarifinde verilen malzeme ölçülerini, kişi sayısına göre orantılı olarak kolaylıkla değiştirebilirsiniz.


Tavuk göğüs etlerinin, terbiyesi için hazırlanan sosa bulanıp en az 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Marine sonrası lezzeti katlanarak enfes bir aromaya ve yumuşaklığa kavuşan tavuk etleri, mükemmel bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Tavuk etlerinin sulanmaması ve birbirine yapışmaması için, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeniz önerilir.

Hazırlanıp pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirilen dürümler, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilmelidir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt