Malzeme Listesi
- 3 parça (600 gram) ince uzun doğranmış tavuk göğüs eti
- 2 adet doğranmış kırmızı kapya biber
- 3 adet böreklik hazır yufka
- Patates kızartması
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı ya da ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Susam (isteğe bağlı)
- Çörek otu (isteğe bağlı)
Tavuk göğüs etlerinin, terbiyesi için hazırlanan sosa bulanıp en az 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirilmesi gerektiğini hatırlatırız.
Marine sonrası lezzeti katlanarak enfes bir aromaya ve yumuşaklığa kavuşan tavuk etleri, mükemmel bir sonuç almanızı sağlayacaktır.
Tavuk etlerinin sulanmaması ve birbirine yapışmaması için, yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeniz önerilir.
Hazırlanıp pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirilen dürümler, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika boyunca kontrollü olarak pişirilmelidir.