Malzemeler
- 2 adet yufka
- 300 gr kuşbaşı et
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı et suyu
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 8-10 dal maydanoz
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Nane
- Pul biber
Piti Kebabı
Nasıl Yapılır
- Akşamdan suya koyulan nohutlar haşlanır. Yufkalar el ile parçalanarak fırın tepsisine alınır. 180 derece fırında yaklaşık 25 dk kurutulur.
- Bir tencereye tereyağı alınır ve etler kavrulur. Etler yumuşayınca nohutlar ilave edilir.
- Tuz, karabiber ve et suyu ekleyerek pişirilir. Kuruttuğumuz yufkaların üzerine et ve nohut süzgeçli kepçe ile aktarılır.
- Yemeğin suyu tepsiye gezdirilir. (Çok sulu yada çok kuru olmamalı. Yufkaların ıslanması gerekir ama şu içinde yüzmemeli).
- 180 derece fırında 15 dk kadar pişirilir. Yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur.
- Tereyağında nane ve pul biberli yapılan sos üzerine gezdirilir ve maydanoz serpilir. Afiyetle