Piti Kebabı Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 6 gün
Mesajlar
17,997
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,196
Cinsiyet
bPg20e
piti-kebabi-a624bc0a-a397-469c-8b94-67eb760731ba.jpg

Malzemeler​

  • 2 adet yufka
  • 300 gr kuşbaşı et
  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 8-10 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

Piti Kebabı

Nasıl Yapılır​

  1. Akşamdan suya koyulan nohutlar haşlanır. Yufkalar el ile parçalanarak fırın tepsisine alınır. 180 derece fırında yaklaşık 25 dk kurutulur.
  2. Bir tencereye tereyağı alınır ve etler kavrulur. Etler yumuşayınca nohutlar ilave edilir.
  3. Tuz, karabiber ve et suyu ekleyerek pişirilir. Kuruttuğumuz yufkaların üzerine et ve nohut süzgeçli kepçe ile aktarılır.
  4. Yemeğin suyu tepsiye gezdirilir. (Çok sulu yada çok kuru olmamalı. Yufkaların ıslanması gerekir ama şu içinde yüzmemeli).
  5. 180 derece fırında 15 dk kadar pişirilir. Yemeğin üzerine sarımsaklı yoğurt koyulur.
  6. Tereyağında nane ve pul biberli yapılan sos üzerine gezdirilir ve maydanoz serpilir. Afiyetle
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Benzer konular

Geri
Üst Alt