- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 1 demet pazı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Zeytinyağı
- Kırmızı pul biber
- Sumak
Pazı Borani
Nasıl Yapılır
- Sap kısımlarını kesip ince doğradığınız pazı yapraklarını zeytinyağında pazılar suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yoğurtları bir karıştırma kabında çırpın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu ilave edip karıştırın. Ilınan pazıları ekleyip fazla sulandırmadan karıştırın ve bir servis tabağına yayın.
- Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber ve sumak serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.