Pazı Borani Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 10 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e

Pazı Borani



Malzemeler​

  • 1 demet pazı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Üzeri için
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak


Pazı Borani

Nasıl Yapılır​

  1. Sap kısımlarını kesip ince doğradığınız pazı yapraklarını zeytinyağında pazılar suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Yoğurtları bir karıştırma kabında çırpın. Ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu ilave edip karıştırın. Ilınan pazıları ekleyip fazla sulandırmadan karıştırın ve bir servis tabağına yayın.
  3. Üzerine zeytinyağı gezdirip kırmızı pul biber ve sumak serpin. Ilık ya da soğuk servis yapın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt