- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 1 avuç mantar
- 300 g kuşbaşı et
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 avuç fındık
- 2,5 su bardağı et suyu
- Zencefil
- Yenibahar
- Kimyon
- Zerdeçal
- Tarçın
- 1/2 adet limon
- Mantar (İnce doğranmış)
- Sarımsak (İnce doğranmış)
Patlıcanlı Ve Etli Bulgur Pilavı
Nasıl Yapılır
- Bir kasede eti karabiber, zencefil, yenibahar, kimyon, zerdeçal, tarçın ile beraber yoğurun. Üzerine yarım limon sıkın, mantar ve sarımsağı da ekleyerek karştırın. Marine olması için buzdolabında 20 dakika bekletin.
- Bir tava alın, mutfak robotundan geçirdiğiniz fındıkları hafif kavurun.
- Patlıcanı soyun, küçük parçalar halinde doğrayın ve kararmamaları için limon ile ovun.
- Bir tencerede, sıvı yağ ile önce patlıcanları sonra da eti kavurun. Daha sonra bulguru ekleyerek tereyağı ve et suyunu ilave edin ve kaynamaya bırakın. kaynayınca kapağını kapatın ve 21 dakika pişirin.