Patatesli poğaça nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 20 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Yediden yetmişe lezzetiyle herkesin sevdiği, çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaçayı iyi yapmak için bazı noktalara dikkatli olmak gerekmektedir. Poğaça çokca malzeme ile yapılabilen bir yiyecektir. Galetalı, dereotlu, peynirli, kaşarlı yapılabildiği gibi nutellalı ve krem şantili poğaça çeşitleri de yapılabilmektedir. Her şeyden önce iyi bir poğaça yapmak için malzemelerin taze olması ve oda sıcaklığında muhafaza edilmesi gerekmektedir. Su ve süt gibi malzemelerin ılık olarak kullanılması gerekmektedir.

Patatesli poğaça malzemeleri
2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı poğaça üstü için)

Tuz

2 yemek kaşığı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

1 su bardağı ılık süt - su

Hazırlanışı
Önce bir kaba hamur için olan malzemelerin tamamı eklenmektedir ve alığı kadar un eklenerek yoğurulmaya başlanır. Daha sonrasında tavanın içine sıvı yağ eklenmek suretiyle önceleri doğranmış kuru soğan kavrulur, haşlanmış patates, baharatlar ile salça da eklenmek suretiyle takriben 3 - 4 dakika daha kavrulur. Daha sonrasında hamurdan yuvarlak şekiller yapılarak ortasına hazırlanan harçtan konur ve üstü kapatılır. Bu işlem tepsinin aldığı kadar tekrar edilir. Poğaçaların üstüne yumurtanın sarısı sürülür ve isteğe göre dere otu, çörek otu, maydonoz ya da susam dökülerek 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Patates harcı için
3 adet haşlanmış patates

1 adet kuru soğan

Tuz

1 yemek kaşığı salça
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt