Patatesli kek nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Çoğu zaman yaptığımız kekler şekerli olur. Fakat size çok lezzetli ve kolaylıkla hazırlayabilecek olduğunuz bir patatesli kek tarifi verelim. Patatesli keki misafirleriniz geldiği zaman ya da kendiniz istediğiniz zaman kolay bir şekilde yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.

Her şeyden önce malzemeleri verelim:

İşte patatesli kek tarifi:

3 adet orta boy patates

1 tutam dere otu

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı süt veyahut 1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

3 adet yumurta

İsteğe göre bir nebze karabiber ve pulbiber

2 su bardağı un

2-3 adet yeşil soğan

Patatesli kekin üstü için susam ya da çörek otu kullanılabilmektedir. Seçime göre hiçbir şey kullanmayabilirsiniz de.

1 tutam maydonoz

Öncelikle 3 orta boy patatesinizin kabuklarını soyun ve küp biçiminde doğrayın. Maydanozunu, dere otunuzu, 2-3 adet yeşil soğanınızı ince ince kesin. Başka bir kaba her şeyden önce 3 adet yumurtanızı kırın. Tam olarak çırpın. Daha sonrasında üstüne sıvı yağı ekleyin. Yumurta ile sıvı yağ karışıncaya kadar çırpmaya devam edin. Daha sonrasında yumurta- sıvı yağ karışımına sütü de ekleyin. Tamamı birbiri ile güzelce karışıncaya kadar karıştırmaya devam edin. İçine kabartma tozu ekleyin ve katıştırın. Daha sonrasında üstüne unu da ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sonra tuz ekleyin. İsteğe göre tuz ile beraber pul biber yahut karabiber ekleyebilirsiniz. Daha sonrasında dere otu, maydonoz ve yeşil soğanı ekleyin ve katıştırın. Ondan sonra küp küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Oluşturduğunuz karışımı fırın tepsisine ya da kalıbınıza yayın. Daha önceleri ısıtmış olduğunuz fırınınıza tepsinizi koyun. Ve patatesli kekinizi kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt