- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Patatesli Gerdan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet dana gerdan eti
- 2 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
Pişirme Önerisi
Dilerseniz ikiye bölünmüş çeri domates de kullanabilirsiniz.Patatesli Gerdan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Pişirmeden bir gün önce, tencereye 5 adet dana gerdan eti koyup üzerine çıkana kadar su ekliyoruz ve buzdolabında bekletiyoruz. (Kanın çıkması için)Pişireceğimiz gün suyun içinden etleri alıp yıkıyoruz ve tenceredeki suyu döküyoruz. Üzerine çıkana kadar temiz su koyuyoruz ve kaynadıktan sonra kısık ateşte kendi suyunda etler yumuşayana kadar pişiriyoruz. (Suyu kalırsa dökmüyoruz tepsiye dökeceğiz)
Ayrı bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan, 2 adet yemeklik doğranmış yeşil sivri biber ve 1 adet yemeklik doğranmış kapya biber koyarak kavuruyoruz. Üzerine soyduğumuz, yıkadığımız ve küp küp doğradığımız 2 adet patatesi ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine 2 adet kabukları soyulmuş domatesi yemeklik doğruyoruz. Bir taşım kaynattıktan sonra üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı pul biber serperek 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra hazırladığımız sebzeleri yuvarlak fırın tepsisine döküyoruz.
Üzerlerine pişirdiğimiz gerdan etlerini yerleştiriyoruz. Tepsideki malzemenin üzerine çıkmayacak şekilde tencerede kalan suyu döküyoruz. Eğer üzerine çıkmaz ise sıcak su ilave edip 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar fırınlıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…