Ekli dosyayı görüntüle 6820
Patatesli Boşnak mantısı malzemeler
Hamuru için:
Patatesli Boşnak mantısı malzemeler
Hamuru için:
- 2 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 kaşık tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3-4 bardak un
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan rendesi
- 1 çay kaşığı ucu karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
- Çay kaşığı ucu tuz
- Biraz yağ
- Pul biber
PATATESLİ BOŞNAK MANTISI YAPILIŞI
- Hamuru için su, tuz, unu azar azar ilave ederek kontrollü 7 dakika kadar yoğurun.
- Orta sertlikte bir hamur elde edin.
- Bezelere ayırıp 10 dakika üzerini kapatıp dinlendirin, dinlenen hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açın tek tek yağlayıp tekrar üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru elle hafif büyütüp çarşaf böreği yapar gibi el ile açın.
- Bir kenarına patates harcından koyup rulo olacak şekilde kendinize çekerek döndürün.
- Küçük parçalar halinde kesip içe doğru kapatıp tepsiye alın.
- Üzerine kalan yağdan hafif sürüp alt üst ayar 160 derece fırında pişirin.
- Sarımsağı yoğurda rendeleyin tuz koyup çırpın.
- Servis tabağına alınan mantının üzerine gezdirin yağda yakılmış pul biber gezdirin.