Panna Cotta Tarifi ( hafif )

Katılım
3 yıl 7 ay 16 gün
Mesajlar
279
Tepkime puanı
192
Konum
Bilinmez
Cinsiyet
bPg20e
panna.cotta_.taraifi-800x445.jpg


Yapılışı kolay lezzeti şahane bir tatlı tarifi; Panna Cotta. Mutlaka denemelisiniz..

Malzemeler
  • 400 ml krema
  • 400 ml süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 4 yaprak jelatin (toz jelatin kullanmak isterseniz 2 yemek kaşığı yeterli )
Frambuaz sos malzemeleri
  • 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır
  1. Eğer yaprak jelatin kullanıyorsanız öncelikli onu hazır hale getirmek için bir kaba soğuk su koyup jelatinlerin yumuşaması için 5-7 dakika bekletilmesi gerekir. Toz jelatin kullanıyorsanız çay bardağının 1/3 kadar su ekleyip eritilmeli.
  2. Jelatinler hazır hale gelirken bir tencerede krema, süt ve şeker karıştırılır. Çubuk vanilya bıçakla ortan ikiye kesilir ve içindeki özütü bıçak yardımıyla sıyrılıp tencereye eklenir. Kısık ateşte pişirilir, kaynamadan ocaktan alınır
  3. Hazır olan jelatin tencereye eklenir ve çırpıcı yardımıyla karıştırılır
  4. Hazırlanan karışım kaplara eşit şekilde paylaştırılır ve donması için buzdolabına konulur
  5. Sos hazırlığı; tüm sos malzemesi tencereye konulup çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırılır.
  6. Tamamen soğuyan tatlının üzerine sos eklenir, dilerseniz sos soğuduktan sonra üzerlerine frambuaz taneleri ekleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt