Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
ispanakli-ricotta-peynirli-poncik-borek-6c9b0f19-d56c-4dc9-b72f-651df9b2e38d.jpg

Malzemeler​

  • 400 g ıspanak (Sadece yaprakları)
  • 300 g ricotta peyniri
  • Bol muskat cevizi rendesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet yumurta
  • Susam veya çörek otu
Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 50 ml krema
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
Kızartmak için
  • Sıvıyağ

Ispanaklı Ricotta Peynirli Ponçik Börek

Nasıl Yapılır​

  1. Ispanağı blanşe tekniği ile haşlayıp suyunu kağıt havlu ile alın ve tahta bıçak ile gelişigüzel kıyın.
  2. Ricotta peyniri ve baharatlar ilave ederek karıştırın ve fındıktan büyük, cevizden küçük toplar olacak şekilde elinizde yuvarlayın.
  3. Hamur malzemelerini bir karıştırma kabına alarak yoğurduktan sonra üzerini örterek oda sıcaklığında dinlendirin.
  4. Hamuru dörde bölüp her birini merdane ile açın ve kalıp ile kesin. Merdane ile tekrar inceltin ve ıspanak toplarını tam ortasına koyup şeker paketi kıvırır gibi ucunu uzatarak kıvırın.
  5. 1 yumurtayı bir kasede çırpın. Hamurların yuvarlak tabanını önce yumurtaya ardından susama batırarak kızgın yağda kızartın. Sıcak servis edin.
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Tavık gibim fkkdkd
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt