Pan Con Tomate Tarifi

Katılım
2 yıl 3 ay 9 gün
Mesajlar
18,002
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,200
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 8220
Özellikle İspanya'daki Aragon, Valensiya, Katalan, Murc ve Balear mutfaklarında sık sık yer verilen pan con tomate, domatesli ekmeğin farklı bir versiyonu. İspanyol mutfağının geleneksel ulusal yemeği olarak kabul edilen pan con tomate hem kahvaltılarda, hem de kalabalık sofralarda başlangıç olarak sunuluyor. Dilimlenmiş küçük ekmekler ile hazırlanan bu yemek, farklı baharatlarla da tatlandırılıyor.

Pan Con Tomate Tarifi İçin Malzemeler​

  • 7-8 dilim tam buğdaylı ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sızma zeytinyağı

Pan Con Tomate Nasıl Yapılır?​

  • İlk olarak domatesleri ortadan ikiye bölün ve içini rendeleyin.
  • Bu esnada ekmekleri küçük küçük dilimleyin ve üzerinde zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış fırında ekmekleri 4-5 dakika kızartın.
  • Sarımsağı ince ince doğrayın ve domatesin üzerine ekleyin.
  • Aynı şekilde tuz ve karabiberi de domateslere ekleyerek malzemeleri karıştırın.
  • Domateslere sızma zeytinyağı eklemeyi unutmayın.
  • Hazırladığınız karışımı, kızarmış ekmeklerin üzerine sürebilirsiniz.
  • Bu noktada, domates rendesini ekmeklere yedirebilir veya ekmeğin üzerine ilk önce ezilmiş sarımsağı yedirebilirsiniz.
  • Pan con tomate tarifini, çayla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pan Con Tomate Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Tarifte cherry domates de kullanabilirsiniz.
  • Tarifte ev yapımı ekmek kullanabilirsiniz.
  • Ekmekleri fırına atmak yerine, yapışmaz tavada da kızartabilirsiniz.
  • Lezzetini arttırmak için, nane, kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt