Ekli dosyayı görüntüle 5769
Nevzine Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
●150 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağı
●1 çay bardağı tahin
●Bir çay bardağı süt
●1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
●2 yemek kaşığı sirke
●1 paket kabartma tozu
●1 su bardağı ceviz
●4 su bardağı un
Şerbet İçin:
●2,5 su bardağı su
●2 su bardağı şeker
●Yarım su bardağı pekmez
●1 tatlı kaşığı limon suyu
●Şerbetin pekmezini ocaktan aldıktan sonra dökerek soğuması için bir kenara alabilirsiniz.
●Tatlının hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içerisine sıvı olan tüm malzemeleri koyarak karıştırın. Daha sonra ununu ve kabartma tozunu da ilave ederek hamur kıvamına getirin.
●Hamurun içerisine cevizi de ekleyerek yoğurun ve tepsinin içerisine hamuru kek gibi düzgün duracak şekilde yayın.
●Önceden ısıtmış oluğunuz 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
●Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığının gitmesi için 10- 15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
●Son olarak şerbetini de dökerek Nevzine tatlısını en az 2 saat kadar şerbet içinde bekletmeniz gerekiyor.
●Üzerini tahin ve ceviz ile dilediğiniz gibi süsleyerek, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Nevzine Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler
●150 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin ya da tereyağı
●1 çay bardağı tahin
●Bir çay bardağı süt
●1 çay bardağından biraz eksik sıvı yağ
●2 yemek kaşığı sirke
●1 paket kabartma tozu
●1 su bardağı ceviz
●4 su bardağı un
Şerbet İçin:
●2,5 su bardağı su
●2 su bardağı şeker
●Yarım su bardağı pekmez
●1 tatlı kaşığı limon suyu
Nevzine Tatlısı Nasıl Hazırlanır?
●Nevzine tatlısı tarifini hazırlamak için ilk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tatlının tam kıvamında hazırlanabilmesi için şerbetin soğuk olması gerekmektedir.●Şerbetin pekmezini ocaktan aldıktan sonra dökerek soğuması için bir kenara alabilirsiniz.
●Tatlının hamurunu hazırlamak için derin bir kabın içerisine sıvı olan tüm malzemeleri koyarak karıştırın. Daha sonra ununu ve kabartma tozunu da ilave ederek hamur kıvamına getirin.
●Hamurun içerisine cevizi de ekleyerek yoğurun ve tepsinin içerisine hamuru kek gibi düzgün duracak şekilde yayın.
●Önceden ısıtmış oluğunuz 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
●Fırından çıkardığınız tatlının ilk sıcaklığının gitmesi için 10- 15 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
●Son olarak şerbetini de dökerek Nevzine tatlısını en az 2 saat kadar şerbet içinde bekletmeniz gerekiyor.
●Üzerini tahin ve ceviz ile dilediğiniz gibi süsleyerek, dilimleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.