Muhallebili Kurabiye Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 9 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Muhallebili Kurabiye - Nefis Yemek Tarifleri - #5169573


Muhallebili Kurabiye Malzemeleri

Kurabiye Hamuru İçin Malzemeler:
250 gr tam buğday unu
250 gr un
80 gr yumurta sarısı (4 adet)
200 gr toz şeker
250 gr tereyağ
1 adet limon rendesi
bir parça tarçın
Muhallebi İçin Malzemeler
300 ml süt
80 gr toz şeker
20 gr darı nişastası
20 gr yumurta sarısı (1 adet)
Yarım limon rendesi
Muhallebili Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiye Hamurunun Hazırlanışı
Önce unları bir kabın içerisinde birleştirin.
Tereyağını küp küp doğrayın, unların bulunduğu kaba ekleyin ve vakit kaybetmeden çarçabuk ovalamaya başlayın.
Ardındaki geriye kalan tüm malzemeleri kabın içerisine boşaltın ve hamurunuzu yoğurun.
Hamurunuzu bir buzdolabı poşetine koyun ve buzdolabına koyun. Muhallebi ile hamuru birleştirene değin hamuru buzdolabında tutun. en az iki saat olmasına dikkat edin.
Muhallebinin Hazırlanışı
Tüm malzemeleri çukur bir tencerenin içerisine koyun.
Çırpma teli ile iyice karıştırın ve sonra orta seviye de bir alev ile ocakta karıştırmaya başlayın.
Tencerenin içerisindeki malzeme balon balon oluncaya kadar sürekli karıştırın.
Kaynama gerçekleştiğinde tencereyi ocaktan alın ve içi buzlu su batmış bir benmariye koyun.
Benmariye aldığınız tencereyi arada bir karıştırarak soğutun ve tek kullanımlık sıkma torbasına alın.
Torbanın ağzını küçük parmak kalınlığında emin ve bir kenara bırakın.
Kurabiyenin Hazırlanışı
Buzdolabında beklettiğiniz hamuru çıkartın.
Yarım cm kalınlığında açın.
4 mm kalınlığında düz ya da tırtıklı bisküvi kalıbı ile belirlenmiş.
Kestiğiniz hamur parçalarının üstünü yumurta ile yağlayın ve orta kısmına ceviz boyutunda muhallebi kremasını sıkın.
Hamurları yarım daire şeklinde olacak şekilde kapatın ve tepsinize dizin.
165 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin ve dışarı çıkardığınızda üstüne hafifçe pudra şekeri serpin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt