Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay 7 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
25 dakika

Malzemeler

Kemal Paşa Tatlısı İçin:1 paket
Kemalpaşa tatlısı
2,5 su bardağı
toz şeker
3 su bardağı
su
Muhallebisi İçin:2 yemek kaşığı
un
2 yemek kaşığı
buğday nişastası
1,5 çay bardağı
toz şeker
2 yemek kaşığı
hindistan cevizi
1 paket
vanilin
5 su bardağı
süt
Nasıl Yapılır?
Derin bir tencerede süt, şeker, buğday nişastası, un ve Hindistan cevizini birbirlerine karışana kadar çırpıcı ile iyice karıştırın.

Muhallebiyi orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Fokurdamaya başlayınca altını kısın ve vanilini ekleyin, 5 dakika da bu şekilde pişirip, ocaktan alın.

Ayrı bir tencerede su ve şekeri karıştırın ve kaynamaya bırakın.

Kaynayan su ve şeker karışımının içerisine Kemalpaşa tatlısını atın ve şerbeti çekene kadar, yaklaşık 10 dakika pişirin.

Sığ bir servis kasesi veya tart kalıbının içerisine Kemalpaşa tatlılarını güzelce yerleştirin.

Üzerine muhallebiyi dökün ve her yerine eşi dağılmasını sağlayın.

Oda sıcaklığına gelen tatlıyı 4 saat kadar da buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt