Bol Lezzetli Sömelek Köfte Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 27 gün
Mesajlar
17,958
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 10886

MALZEMELER​

  • Köftesi için;
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram kıyma
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • Köfteleri haşlamak için;
  • Bolca su
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sos için;
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Üzeri için;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Pul biber
  • Kuru nane

YAPILIŞI​

  • Derin bir kabın içine bulguru ve sıcak suyu alıp karıştıralım. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletelim.
  • Yoğurma tepsisine şişen bulguru, yumurtayı, kıymayı, irmiği, salçayı, unu, tuz ve baharatları alıp iyice yoğuralım.
  • Daha sonra harcımızdan cevizden biraz daha küçük olacak şekilde parçalar koparalım ve serçe parmağımız kalınlığında olacak şekilde şekillendirelim.
  • Kaynayan suyun içine limon tuzu ve tuz ilave edip karıştıralım.
  • Köfteleri kaynayan suyun içine ilave edelim ve kontrollü bir şekilde haşlayalım.
  • Ayrı bir tavanın içine tereyağı alıp eritelim. Üzerine salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Ardından tuzu, naneyi ve köftelerin haşlama suyundan ilave edip karıştıralım.
  • Haşlanan köfteleri suyun içinden alalım ve sosun üzerine ilave edip kısık ateşte 2-3 dakika pişirelim.
  • Köftelerimizi servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
  • Son olarak üzerine pul biber ve kuru nane serperek servis edelim.
  • Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt