Ekli dosyayı görüntüle 10886
MALZEMELER
- Köftesi için;
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 200 gram kıyma
- Yarım su bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 dolu yemek kaşığı un
- Köfteleri haşlamak için;
- Bolca su
- 1 silme çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuz
- Sos için;
- 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- Pul biber
- Kuru nane
YAPILIŞI
- Derin bir kabın içine bulguru ve sıcak suyu alıp karıştıralım. Üzerini kapatıp 15 dakika bekletelim.
- Yoğurma tepsisine şişen bulguru, yumurtayı, kıymayı, irmiği, salçayı, unu, tuz ve baharatları alıp iyice yoğuralım.
- Daha sonra harcımızdan cevizden biraz daha küçük olacak şekilde parçalar koparalım ve serçe parmağımız kalınlığında olacak şekilde şekillendirelim.
- Kaynayan suyun içine limon tuzu ve tuz ilave edip karıştıralım.
- Köfteleri kaynayan suyun içine ilave edelim ve kontrollü bir şekilde haşlayalım.
- Ayrı bir tavanın içine tereyağı alıp eritelim. Üzerine salçayı ilave edelim ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından tuzu, naneyi ve köftelerin haşlama suyundan ilave edip karıştıralım.
- Haşlanan köfteleri suyun içinden alalım ve sosun üzerine ilave edip kısık ateşte 2-3 dakika pişirelim.
- Köftelerimizi servis tabağına alalım ve üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirelim.
- Son olarak üzerine pul biber ve kuru nane serperek servis edelim.
- Afiyet olsun!